Nowoczesna architektura : Park Naukowo-Technologiczny / identyfikator

Dzięki uprzejmości idcode Zaprojektowany przez idcode, Park Naukowo-Technologiczny, zlokalizowany w Opolu, jest połączeniem horyzontalnego charakteru budynku z istniejącym krajobrazem podmiejskich pól.
Tworząc projekt krajobrazowy, w którym pole i dyskusja tworzą funkcjonalną przestrzeń pól, moduły rozmieszczone na miejscu tworzą przestrzeń integracji i komunikacji pomiędzy modułami biurowymi.
Celem i głównym celem strategii jest stworzenie typologii biur promujących interakcję między ludźmi i komunikację w celu promowania twórczej pracy.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Miejsce zawodów znajduje się na peryferiach miasta, gdzie miasto spotyka się z wiejską stroną pól i luźno rozproszonymi zabudowaniami jednorodzinnymi.
Strona znajduje się w bliskim sąsiedztwie centrum handlowego – Karolinka.
oraz nowo powstałe centrum konferencyjne.
Obydwa istniejące budynki zlokalizowane w pobliżu obszaru powodują tymczasowy napływ ludności do i wokół miasta, co umożliwia integrację ludzi z tym, co dzieje się w parku.
Dzięki uprzejmości idcode Globalna presja ekonomiczna i nadzwyczajne postępy w technologii informacyjnej radykalnie zmieniły charakter pracy biurowej.
Rosnąca wszechobecność i mobilność technologii informacyjnych paradoksalnie podkreśla znaczenie bezpośrednich kontaktów międzyludzkich.
Park Naukowo-Technologiczny powinien łączyć teoretyczne refleksje z praktycznymi rozwiązaniami.
Taki proces musi polegać na stałej wymianie pomysłów i dyskusji.
Dzięki uprzejmości idcode Proponowany budynek składa się z kilku warstw funkcjonalnych, które stanowią integralną całość: Dzięki uprzejmości idcode – warstwa Office.
Cztery pasy luźno rozproszonych modułów biurowych, które są otwarte na wewnętrzny dziedziniec.
Każdy moduł ma możliwość bezpośredniego wyjścia na zielony dziedziniec.
– Zielona warstwa dziedzińca.
Ta przestrzeń została zaprojektowana, aby tymczasowo przybrać formę ogrodu zimowego.
Na dachu zamontowano przesuwne szkło, które ślizga się lub ślizga w zależności od potrzeb przestrzeni użytkowej.
W tej przestrzeni znajdują się miejskie meble do dyskusji i wymiany pomysłów.
– Warstwy zielonego dachu.
dostęp do pracowników i osób postronnych.
Istnieją obiekty sportowe (bieżnia, boisko do koszykówki, korty tenisowe), umożliwiające korzystanie z nich zarówno przez personel parku, jak i lokalną społeczność.
Cały dach ma charakter otwartego pola do organizowania różnych imprez plenerowych.
Architekci: idcode Lokalizacja: Opole, Polska Obszar projektu: 6400 m2 Rok projektu: 2012
[przypisy: armatura krakowska, czym malować drewno, piec dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania ]

Powiązane tematy z artykułem: armatura krakowska czym malować drewno piec dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania